söndag, maj 24, 2015

Gallstenssmör

För ett par veckor sedan fick jag gallstensanfall, natten och del av följande dag spenderades på akuten. Där dömde jag resolut ut vården, kapade den vid fotknölarna kan en säga. Dagen efter upptäcker signifikant andra att mina ögonvitor var ögongulor. Pga stenen i mitt innanmäte hade gallblåsan stasat galla och när det mobila lilla aset flyttade sig flödades levern med billyrubin (vilket jag antar är ett litet dansband). Levervärdena har stabiliserat sig, och nu är ultraljud gjort på gallblåsan; ett smärre grustag. Så jag får passa vad jag äter för att det inte ska sätta fart igen. Samtidigt fick jag reda på att hela min magsäck och magmunnen är inflammerat och att jag alltså har magkatarr. Dessa två grejer jobbar tillsammans för att riktigt se till att mitt humör och min energi är på topp. 
Eller nej, tvärtom; jag är trött och har ont hela tiden. Eftersom inflammationen i magsäcken måste dämpas äter jag i stort sett bara ugnsbakad kyckling eller torsk. Det är gott...fast inte veckor i rad.
Jag ska helst inte ränna omkring, tyckte doktor, stenarna kan jävlas då. 
Av diverse anledningar fixar jag inte att vara sysslolös, det gör mig både stressad och kortstubinig. 

Så idag har jag gjort smör. En bytta blev med olivolja och havssalt, en annan med grekisk jogurt och flingsalt. Vispgrädde som bas, orkar inte med olja. Det blev bra som fan. Jag vet bara inte vad jag ska göra av kärnmjölken. Vill inte baka. 
Jag har även planterat örter och satt om en blomma. Nu tvättar jag och snart ska jag hem till morsan och sätta ihop en soffa.
För ett tag sedan gjorde jag beef jerky. Flera olika marinader, nr.3 blev bäst...om än lite kladdig. 

I övrigt har jag tråkigt 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar